tisdag 11 december 2012

Lårbensbrott

Senaste tidens ymniga vinterväder påminner mig om en historia som en före detta kollega berättade för mig. Det här hände hans mor för ett antal år sedan:

Ada har just varit på bankomaten och hämtat ut en väldig massa pengar. På väg tillbaka till bilen snavar hon till. Hon faller omkull. Hon faller illa. Fruktansvärd smärta strålar upp från hennes ben och gör henne omtöcknad. Hon ligger där på backen, mitt i centrum och ser en man komma gående rakt emot henne. Jag får hjälp, hinner hon tänka innan hon faller ner i medvetslöshet. När Ada kommer till sans igen befinner hon sig i en ambulans på väg mot ett sjukhus. På sjukhuset konstateras lårbensbrott. På sjukhuset konstateras också ett annat brott; plånboken är tom.
Den man Ada ser som sin räddning går alltså raka vägen fram till henne där hon ligger omkullfallen på torget och stönar högt av smärta. Hennes vänstra ben har en besynnerlig vinkel och hon är likblek i ansiktet. Men hon håller också sin plånbok i höger hand. Denne man går rakt fram till Ada som nu har svimmat av och tömmer hennes plånbok.Alltså tömmer den, kallsinnig, inte bara snappar åt sig den och går därifrån. När han har tagit pengarna går han därifrån.

Tillkallade han ambulans? Eller var det någon annan som gjorde det? Det får vi aldrig reda på. Men kanske kan det vara en tröst att tänka att mannen var ekonomiskt desperat men trots det inte omänsklig utan larmade faktiskt.
En verkligt konstig och märklig historia. Och ovanlig. Tack och lov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar